OVER HET PROGRAMMA

DE “FEITEN OVER DRUGS”
VOORLICHTINGSFILM

De
FEITEN
OVER
DRUGS
bekroonde
documentaire
TELLY AWARD
SILVER AWARD
THE AURORA AWARD
PLATINUM AWARD
COMMUNICATOR AWARD
AWARD OF DISTINCTION

Een essentieel onderdeel van het “De Feiten over Drugs” voorlichtings­programma is de 100-minuten lange documentaire “De Feiten over Drugs: Echte mensen, echte verhalen” , die zich richt op elk van de 11 meest gebruikte middelen.

De film presenteert de feiten: wat maakt een drug tot een drug, wat zijn de gevolgen voor het verstand en het lichaam, en waar leiden alle drugs toe.

Het is een indringende, educatieve film waarin voormalige gebruikers die zelf een levensbedreigende verslaving overleefden, in nuchtere bewoordingen vertellen:

“Je probeert drugs – het maakt niet uit wie je bent. Het maakt niet uit hoe goed je bent of wat je doelen zijn. Drugs kunnen dat allemaal wegnemen.” – Sara

“Vaak proberen ze drugs te verheerlijken, bijvoorbeeld door drugsdealers of high worden als ‘cool’ te doen lijken. Maar dat is alleen maar in films. In het echte leven is het een heel ander verhaal.” – Brian

“Iemand zegt: ‘Oh, laten we dit proberen’ op een feestje, ’we gaan gewoon wat lol beleven vanavond. Weet je, het is iets voor in het weekend.’ Maar zo werkt dat niet. Het is niet alleen voor in het weekend. Zo eenvoudig begint het en verandert in een nachtmerrie.” – Stacie

Jonge mensen die het “allemaal wel gehoord” hebben en sceptisch zijn over elke afschriktactiek worden door deze getuigenissen werkelijk geconfronteerd met de gevaren van drugs, wat dan als een effectieve ontmoediging werkt.

De invloed van de documentaire wordt weerspiegeld in de reacties van vele professionals, die het omarmd hebben als onderdeel van hun eigen drugsvoorlichtings activiteiten:

“Persoonlijke getuigenissen zijn krachtig. Een must-see voor al mijn medewerkers en studenten.” – Assistent schoolhoofd, middelbare school, New Jersey

“De Feiten over Drugs” materialen helpen de kloof te overbruggen waar ordehandhavers vaak tegenaan lopen wanneer ze met kinderen over drugs praten. De video’s en boekjes zijn krachtig en worden gepresenteerd op een manier die hen werkelijk aanspreekt.” – Politieagent, Texas

“Dit boeiende programma werd ingevoerd met verbluffende resultaten. Dank je wel voor het beschikbaar maken van dit materiaal De invloed die het teweegbracht op de levens van degenen die aan dit programma deelnamen, is er voor altijd.” – Onderwijsbegeleider, Afdeling van Correctie, Florida

De populariteit en effectiviteit van het “De Feiten over Drugs” programma is zodanig dat het omarmd werd door duizenden onderwijsinstellingen en honderden organisaties en overheidsinstanties op stads-, regionaal en nationaal niveau in meer dan 50 landen.

De Scientology kerk heeft de productie van het “De feiten over drugs” pakket gesponsord om zo de materialen beschikbaar te maken voor onderwijzers, wetshandhavers en drugspreventie specialisten die in een positie zijn om les te geven in een klaslokaal, buurthuis of anderszins.


EEN COMPLEET VOORLICHTINGSPAKKET BESTAAT UIT EEN HANDLEIDING VOOR LERAREN, DOCUMENTAIRE, 13 BOEKJES EN 16 SPOTJES

Het voorlichtingspakket bevat een effectief lesplan voor drugsonderwijs voor gebruik in scholen en in de gemeenschap. Het omvat de bekroonde documentaire, “De Feiten Over Drugs: Echte Mensen, Echte Verhalen”, en 16 spotjes over de meest gebruikte drugs, evenals posters en twee dozijn bundels van de serie de “De Feiten over Drugs” boekjes.

Het pakket bevat:

■ Handleiding voor leraren, met een volledig semester van lesplannen, opstellen en huiswerkopdrachten. Elk onderdeel is ontworpen om studenten uit te nodigen deel te nemen en is flexibel genoeg om het in te passen in het drugsvoorlichtings lesplan van elke middelbare school, college of universiteit

■ “De Feiten over Drugs” boekjes serie: 24 sets van de 13 boekjes over algemeen gebruikte drugs.

■ “Ze Zeiden, Ze Logen” spotjes: De 16 spotjes dienen als inleiding tot de lessen.

■ “Ze Zeiden, Ze Logen” posters: één voor elk van de 11 verschillende drugs om te gebruiken in combinatie met de lessen en om op te hangen in klaslokalen, buurthuizen en andere onderwijsinstellingen.

■ Documentaire “De Feiten Over Drugs: Echte Mensen, Echte Verhalen”, waarin ex-gebruikers die hun verslaving overleefden en er nu over spreken.

Sponsoring van het programma door de Scientology kerk maakt het mogelijk voor duizenden leerkrachten over de hele wereld om de materialen kosteloos te verkrijgen.

De coördinator van een Nigeriaanse jeugdcoalitie beschreef de effectiviteit van het programma in deze bewoordingen: “De meeste levens die door drugsgebruik verpest worden, zijn jongeren die verondersteld worden om de leiders van morgen te zijn. Dus de kerk vertelt hen de waarheid, want meestal vertelt niemand hen de waarheid.”

MEER DAN
20
DUIZEND
informatie
KITS
VERSPREID IN
EEN
JAAR

Een Californische ambtenaar wiens werk zich richt op het verminderen van de vraag naar drugs zei: “Deze ‘Feiten over Drugs’ materialen sluiten aan op drugspreventie, ze zijn interessant, ze zijn gemaakt voor jongeren en prettig om mee te werken. En, het allerbelangrijkste, ik heb ze gezien hoe het in de praktijk werkt en dat ze doeltreffend zijn.”

De begeleider van een Islamitische medische vereniging in Zuid-Afrika vertelde over een student die een kopie van “De Feiten over Drugs” DVD meenam en zei: “Ik heb een oom die aan de drugs verslaafd is en misschien, als ik hem deze DVD laat zien, zal het hem helpen.” Een paar dagen later kwam ze triomfantelijk terug: “Ik heb mijn oom echt van de drugs afgekregen.”

De programmadirecteur voor een Sheriff’s Youth Foundation in een grote Amerikaanse stad vertelde scientoloogen die vrijwilligers zijn van ‘De Feiten over Drugs’: “Als we jullie nodig hebben om te helpen, zijn jullie er altijd. Als we jullie nodig hebben om kinderen te helpen of als we meer materialen nodig hebben, dan staan jullie klaar. Het is iets dat maar doorgaat. Het is niet voor één week, jullie doen het elke week.”