INLEIDING

HET REDDEN VAN LEVENS DOOR
DRUGREHABILITATIE EN PREVENTIE

Narconon is in 1966 opgericht door een gedetineerde die van zijn jarenlange verslaving afkwam door gebruik te maken van de werken van L. Ron Hubbard, auteur, filantroop en grondlegger van de Scientology religie. Tegenwoordig is Narconon een wereldwijd netwerk dat dagelijks mensen helpt te herstellen van de verwoestende gevolgen van drugsverslaving.

NARCONON IS NU een WERELDWIJD NETWERK dat iedere dag MENSEN HELPT TE HERSTELLEN van de VERWOESTENDE GEVOLGEN VAN DRUGS.

De Narconon drugspreventie- en rehabilitatiemethodes (zonder drugsvervangende middelen) vormen gezamenlijk een nauwkeurig programma waarbij drugsresten uit het lichaam worden verwijderd met procedures om de mentale en lichamelijke ellende die drugs veroorzaken te verlichten.

Het Narconon programma behandelt niet alleen de ondermijnende gevolgen van drugsgebruik op zowel de geest als het lichaam, maar ook de redenen waarom iemand überhaupt drugs ging gebruiken. Zo hebben tienduizenden mensen dankzij het programma een nieuw leven kunnen opbouwen zonder drugs.

Hier houdt het werk van Narconon echter niet op. Hun drugsvoorlichting en -preventieprogramma informeert jongeren en volwassenen over drugs en drugsgebruik. Tot op heden hebben Narconon medewerkers die gespecialiseerd zijn in drugsvoorlichting meer dan 16 miljoen mensen bereikt.

Echte vrijheid voor de mens kan niet bereikt worden in een wereld die is overspoeld door alcohol- en drugsmisbruik en verslaving. Dat is de reden dat de Scientology kerk zich volledig inzet voor programma’s die dit maatschappelijke probleem daadwerkelijk behandelen.

DOELTREFFENDE OPLOSSINGEN VOOR DE
WERELDWIJDE DRUGSCRISIS

Drugs- en alcoholgebruik hebben een rampzalig effect op de samenleving. De drugshandel heeft een geschatte omzet van 322 miljard dollar per jaar – meer dan het Bruto Nationaal Product van 88 procent van de landen van de wereld. Honderden miljoenen levens zijn aangetast door drugs en veel van die levens zijn te vroeg geëindigd. Carrières en banen zijn verloren gegaan, mensen zijn benadeeld of verzwakt, spaargeld is verspild en gezinnen zijn uit elkaar gerukt.

meer

NARCONON INTERNATIONAAL
REHABILITATIEPROGRAMMA VOOR DRUGS

Narconon is een zeer effectief detox- en rehabilitatie­programma zonder vervangende middelen. Er wordt gebruik gemaakt van technieken die ontwikkeld zijn door L. Ron Hubbard.

Het Narconon netwerk strekt zich uit over de gehele wereld. Het grootste rehabilitatie­centrum is Narconon Arrowhead dat tevens het opleidingscentrum is voor hulpverleners en vrijwilligers.

meer

HET NARCONON
DETOXPROGRAMMA VOOR EEN NIEUWE START

L. Ron Hubbard’s ontdekking dat resten van drugs en andere giftige stoffen zich opstapelen in het lichaam leidde tot een innovatieve doorbraak in drugsrehabilitatie. L. Ron Hubbard ontwikkelde een veilige, gezonde en grondige methode om deze resten uit het lichaam te verwijderen.

meer

HET UITROEIEN VAN HET PROBLEEM
DOOR DRUGSPREVENTIE

In de veertig jaar ervaring met rehabilitatie en preventie hebben de medewerkers van Narconon die voorlichting geven over drugs gezien dat jonge mensen die informatie en begrip krijgen over de gevolgen van drugs veelal het besluit nemen om niet aan drugs te beginnen.

meer

NARCONON-PROGRAMMA:
HET CREËREN VAN EEN DRUGSVRIJE SAMENLEVING

Bij het nastreven van het doel om het gebruik van alcohol- en drugsmisbruik uit de wereld te helpen, zoeken Narconon stafleden en vrijwilligers contact met hulpverleners, onderwijzers, wetgevers en anderen en tonen hen de voorlichtingscampagnes om mensen bewuster te maken van de omvang van het probleem en de daarbij behorende doeltreffende oplossingen.

Die mensen die drugs gebruiken maken niet alleen hun eigen leven kapot, maar zijn erg vaak ook een gevaar voor anderen.

meer

RESULTATEN VAN DE IMPLEMENTATIE VAN
HET PROGRAMMA

Narconon dwingt veel respect af bij mensen uit allerlei lagen van de bevolking door de effectiviteit en resultaten van haar activiteiten. Voorbeelden zijn politie, maatschappelijke organisaties, overheidsambtenaren, studenten en natuurlijk de gewone man.

meer