OVER HET PROGRAMMA

CENTRUM VOOR ONLINE ONDERWIJS-MATERIALEN
INTERACTIEVE WEBSITE

Het digitale curriculum van Jongeren voor mensenrechten en Samen voor mensenrechten stelt leerkrachten in staat om mensenrechten te onderwijzen in zowel een echt als in een virtueel klaslokaal.
JAARLIJKS
2,3
MILJOEN
bezoekers op
humanrights.com en youthforhumanrights.org

Zowel Samen voor mensenrechten als Jongeren voor mensenrechten Internationaal hebben een interactieve website met daarop alle materialen in 17 talen.

Alle mensenrechtenboekjes, de spotjes en Het Verhaal over Mensenrechten zijn te downloaden of online te bestellen. De websites bestaan uit een interactief, virtueel lessysteem voor iedereen die lesgeeft in de mensenrechten of die wil leren. De sites voorzien ook in stapsgewijze richtlijnen over hoe je een plaatselijke afdeling begint of een partnerschap aangaat met Jongeren voor mensenrechten of Samen voor mensenrechten. Samen trekken deze websites jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. De volgende materialen zijn online beschikbaar:

■ Wat zijn Mensenrechten? boekje

■ Het Verhaal over Mensenrechten boekje

■ “30 rechten, 30 clips” korte voorlichtingsspotjes over de mensenrechten

■ Het Verhaal over Mensenrechten documentaire

■ Belangrijke documenten over mensenrechten, lijsten met mensenrechtenorganisaties en verhalen over mensenrechtenvoorvechters door de eeuwen heen

■ Een mensenrechtenpetitie die door iedereen ondertekend kan worden, waarin overheden worden opgeroepen om mensenrechtenonderwijs op scholen verplicht te stellen

■ Jongeren voor mensenrechten en Mensenrechten tot Leven brengen lespakketten.

De digitale lesprogramma’s van YHRI en UHR bevatten lesplannen en materialen. Iedere leerkracht kan zich online inschrijven en een virtuele klas aanmaken. Hier kan het volledige lesprogramma worden doorlopen, kunnen leerlingen hun opdrachten online maken, en zijn voor ieder onderdeel applicaties te downloaden voor smartphones en tablets.

Net als de door UHR en YHRI gepubliceerde materialen, zijn deze online materialen allemaal gratis te gebruiken.