SCIENTOLOGY IN DE SAMENLEVING

Scientologen komen uit alle lagen van de samenleving. Zij maken zich zorgen over sociale problemen en steunen tal van sociale verbeteringsprogramma's, die leiden tot een succesvolle rehabilitatie bij drugsgebruik, tot het verbeteren van de onderwijsnormen en programma's die bijdragen aan de vermindering van criminaliteit en het morele verval.

Scientologen weten wat het betekent om verantwoordelijkheid te nemen voor het verbeteren van de levensomstandigheden om hen heen. De humanitaire programma's die door de Scientology Kerk en haar parochianen worden gesteund breiden zich razendsnel uit. Deze programma's omvatten:

De kerk laat aanhoudend haar stem horen op het gebied van sociale hervormingen en rechtvaardigheid. Scientologen hebben ook kwesties aan het licht gebracht als het gedwongen drogeren van kinderen op school, de gevaren van psychiatrische wreedheden, zoals een elektroshock behandeling en lobotomie, en de experimenten op het gebied van chemische en biologische oorlogsvoering die in de jaren zestig en zeventig in het geheim zijn uitgevoerd op Amerikaanse burgers die zich van niets bewust waren. De Kerk heeft ook geijverd voor het beginsel van openbaarheid van bestuur en is over de hele wereld als pionier opgetreden bij het gebruik van de Wet van Openbaarheid van Bestuur en andere wetten. Dit werd gedaan ter bescherming van het openbare belang en om een einde te maken aan de geldverspilling van de overheid en de overtredingen tegen de mensenrechten.

Het doel van de Scientology Kerk is om de samenleving te verbeteren door middel van onze programma's en activiteiten en de actieve rol die we spelen in de wereld van vandaag de dag.

De doeleinden van Scientology, zoals die zijn vastgelegd door de Oprichter L. Ron Hubbard, zijn: "een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder criminelen en zonder oorlog, waar bekwame mensen succesvol kunnen zijn, eerlijke mensen rechten kunnen hebben en waar het de Mens vrij staat om zich tot grotere hoogten te verheffen."

De Kerk staat open voor vragen van mensen die meer willen weten over Scientology. Medewerkers hebben er altijd naar gestreefd om de media en het grote publiek nauwkeurige informatie over Scientology te verstrekken. Ga voor meer informatie naar: info@humanrights.com .