ACTIVITEITEN IN DE MAATSCHAPPIJ

DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN
-BOODSCHAP WERELDWIJD VERSPREIDEN

Het internationaal netwerk van vrijwilligers en supporters van De Weg naar een Gelukkig Leven beslaat nu 186 landen.

In vele steden hebben de vrijwilligers van De Weg naar een Gelukkig Leven de leefregel “Bescherm en verbeter je omgeving” geïmplementeerd door het ondernemen van schoonmaakacties om flessen, blikjes en afval te verwijderen uit hun buurten.

Duizenden scholen hebben deelgenomen aan wedstrijden met als thema “Geef het goede voorbeeld”, waarin jongeren een actieve rol op zich nemen in het opbouwen van verantwoordelijkheid, bekwaamheid en vertrouwen. Een onafhankelijke onderzoek naar de programma’s van De Weg naar een Gelukkig Leven in scholen leerde dat 90 procent van de deelnemende leraren een positieve verandering in de houding van hun leerlingen opmerkten.

VRIJWILLIGERS VAN DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN hebben de BOEKJES eveneens in CRISISGEBIEDEN gebruikt om KALMTE TE BRENGEN en om GEWELD TE HELPEN ONDERDRUKKEN.

De Weg naar een Gelukkig Leven wordt ook gebruikt op sportterreinen en in sportzalen als een instrument voor het bevorderen van sportiviteit en eerlijk spel. Leerling-atleten ontwikkelen waarden op basis van gezond verstand door middel van karakter-opbouwende onderwijsprogramma’s, wat hen kan helpen hoge prestatieniveau’s te bereiken, als individu en als teamlid.

Vakmensen en eigenaren van bedrijven hebben De Weg naar een Gelukkig Leven in hun omgeving verspreid door het sponsoren van wedstrijden en campagnes, bedoeld om de scholen veilig en drugsvrij te maken.

De leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven worden op ontelbaar andere manieren gebruikt. Een advocaat in Los Angeles gaf aan dat het boekje effectief was bij het oplossen van dagelijkse conflicten:

“Na het uitdelen van De Weg naar een Gelukkig Leven hebben we van de mensen in onze omgeving ontzettend veel positieve reacties ontvangen. In onze buurt waren er een heleboel problemen tussen huurders – ruzies, gebrek aan respect en veel criminaliteit. De beheerder van het gebouw gaf boekjes uit bij de maandelijkse huurdersbijeenkomst. Als resultaat hiervan heeft ze een aanmerkelijke verandering opgemerkt – en het misdaadcijfer ging ook omlaag. Dat kwam door het boekje.”

Vrijwilligers van De Weg naar een Gelukkig Leven, toegewijd aan het verbeteren van de normen en waarden en het creëren van een positief effect op de gemeenschap, verspreiden overal boekjes.

De vrijwilligers van De Weg naar een Gelukkig Leven hebben de boekjes eveneens in crisisgebieden gebruikt om kalmte te brengen en om geweld te helpen onderdrukken. Om de activiteiten van bendes in Los Angeles te verminderen, hebben vrijwilligers van De Weg naar een Gelukkig Leven graffiti van 130 gebouwen verwijderd terwijl ze duizenden boekjes uitdeelden. In Irak hebben twee vrijwilligers seminars geleverd aan meer dan 2.500 mensen en hebben ze 30.000 exemplaren van het boekje gedistribueerd. In Israël zijn 15.000 lezingen en workshops van De Weg naar een Gelukkig Leven bezocht door meer dan 350.000 mensen van alle leeftijden.

De Weg naar een Gelukkig Leven is ook een bewezen effectief instrument ter voorkoming van criminaliteit en ter bevordering van de rehabilitatie van criminelen. Het is bewezen effectief te zijn in penitentiaire inrichtingen, instituten voor jongeren en misdaadpreventie programma’s voor de gemeenschap. Het is ook het belangrijkste element van het Criminon Programma, een non-profit organisatie die zich richt op het rehabiliteren van wetsovertreders. Het programma wordt in meer dan 1.500 gevangenissen wereldwijd gebruikt en heeft diensten verleend aan meer dan 150.000 gevangenen in 38 landen.

Het Criminon programma pakt rechtstreeks de oorzaak van criminaliteit aan door het zelfrespect te herstellen en door daders uit te rusten met sociale vaardigheden, om hen daarna terug te zenden in de maatschappij als positieve en aan haar bijdragende leden.

Het Criminon programma wordt op twee manieren aangeboden: online cursussen en schriftelijke cursussen. Een “Rehabiliteer zelfrespect” pakket is beschikbaar voor de hoofden van educatieve programma’s in gevangenissen en jeugdinrichtingen.

Het gratis pakket biedt de nodige tools om daders te helpen hun zelfrespect te herwinnen en om zich af te keren van een leven van misdaad. Het is zowel beschikbaar vanuit Criminon en als vanuit de Stichting van De Weg naar een Gelukkig Leven.

Gevangenissen die heropvoedingprogramma’s hebben die gebaseerd zijn op De Weg naar een Gelukkig Leven, rapporteren een drastische terugval in recidive, zelfs onder geharde misdadigers.

Informatie betreffende het volledige Criminon rehabilitatieprogramma voor criminelen is beschikbaar op www.criminon.org.