INLEIDING

Ondersteun het wereldwijde
Pastoraal werkers programma

Het Pastoraal werkers programma werd midden jaren 70 (van de vorige eeuw) opgericht door de grondlegger van Scientology L. Ron Hubbard, die de pastoraal werker omschreef als “een persoon die op vrijwillige basis zijn medemens helpt door in het leven van anderen doelstelling, waarheid en spirituele waarden te herstellen.”

DE PASTORAAL WERKERS van de SCIENTOLOGY KERK brengen EFFECTIEVE HULP, WANNEER en WAAR dat nodig is.

Het Pastoraal werkers programma is een breed initiatief dat effectieve fysieke en spirituele hulp brengt aan iedereen, waar dan ook. Sinds haar oprichting zijn honderdduizenden opgeleid in een breed scala aan vaardigheden dat gebruik maakt van de grondbeginselen van Scientology, om het fysiek, mentaal of geestelijk lijden te verlichten en ieder aspect van het leven te verbeteren – van communicatie en studie tot het huwelijk en het grootbrengen van kinderen.

De opleiding is open voor iedereen die anderen wil helpen en kracht wil geven problemen te overwinnen en omstandigheden te verbeteren.

Naast het helpen van hun eigen omgeving over de hele wereld, breiden Pastoraal werkers hun hulp uit naar afgelegen steden en dorpen.

Ook heeft de Kerk binnen haar wereldwijde network van vrijwilligers een permanent Pastoraal Werkers rampenbestrijdingsteam, dat klaar staat om in actie te komen in het geval van natuurrampen of rampen die door de mens veroorzaakt zijn. Mensen van het team werken samen met gemeenschapsleiders, ambtenaren, hulporganisaties en andere vrijwilligersgroepen om fysieke hulp en zinvolle geestelijke hulp te bieden door middel van hun organisatie, vaardigheden en ervaring.

Pastoraal werkers zijn aanwezig op ieder continent en vormen een van de grootste onafhankelijke hulporganisaties ter wereld en brengen effectieve hulp waar en wanneer dat nodig is.

HULP BIEDEN AAN
IEDEREEN, WAAR DAN OOK

De Verenigde Naties hebben gemeld dat in een recent jaar natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen de levens van zo’n 208 miljoen mensen hebben getroffen. Het grootste netwerk van hulporganisaties bij rampen ter wereld was slechts in staat om 15 procent van hen op dat moment te bereiken Hoe moet dat met de rest?

Het internationale Pastoraal Werkers rampenbestrijdingsteam werkt hard om te helpen deze kloof te overbruggen.

meer

MEDEDOGEN EN HULP
NEW YORK 9/11

Het Pastoraal werker rampenbestrijdingsteam is ontstaan door de ramp met het World Trade Center in New York City op 11 september 2001.

Binnen enkele uren na de ramp waren Pastoraal werkers van New York op locatie, en verleenden onmiddellijke steun aan het eerste hulp personeel en hielpen orde te brengen in de chaos.

meer

HOOP EN HULP BRENGEN
BIJ AZIATISCHE TSUNAMI’S

In december 2004 verwoestten tsunami’s de kusten van Zuidoost-Azië en India en was de schade catastrofaal.

Volledige dorpen werden verwoest en eilanden verdwenen. Onmiddellijk gaven 600 Pastoraal werkers van 28 landen van zo dichtbij als Australië en van zo ver weg als het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, de Verenigde Staten en Latijns Amerika, gehoor aan de oproep en brachten fysieke en geestelijke hulp aan tsunami slachtoffers en reddingswerkers.

meer

REDDEN EN WEDEROPBOUW
STORMEN KATRINA EN RITA

In 2005 verwoestten de orkanen Katrina en Rita steden en stadjes door heel Mississippi, Alabama en Louisiana waarbij ze duizenden dakloos en rampenbestrijdingssystemen overweldigd achterlieten.

Scientology Pastoraal werkers waren een van de eersten die arriveerden met hulp voor de bevolking van het gebied en de reddingswerkers die geconfronteerd werden met massale redding en herstel operaties.

meer

HERSTEL EN WEDEROPBOUW
AARDBEVING HAÏTI

De aardbeving met sterkte 7.0 die Haïti op 12 januari 2010 net voor 5 uur ’s middags trof, verwoestte de helft van de gebouwen in de hoofdstad Port-au-Prince, resulterend in 300.000 doden en 3 miljoen gewonden of daklozen.

De aardbeving wekte een ongekende stroom van hulp op van over de hele wereld.

meer

LANDGENOTEN HELPEN ELKAAR BIJ
OVERSTROMING IN PAKISTAN

Toen enorme overstromingen het Indus River Basin troffen in juli 2010 was dit Pakistan’s ergste natuurramp die men zich kon herinneren.

Een periode van zware moessons zorgde ervoor dat de Indus overstroomde tot het punt dat bijna een vijfde van het land onder water stond. De moessons eisten 1700 levens op en 14 miljoen mensen moesten hun huizen ontvluchten.

meer

ZORGEN BIJ DE
JAPANSE AARDBEVING EN TSUNAMI

De aardbeving met sterkte 9.0 die Japan trof op 11 maart 2011 en die een drie verdiepingen hoge tsunami in gang zette die hele steden en dorpen wegvaagde was de grootste verwoestende natuurramp in de geschiedenis van het land.

In haar kielzog stierven 20.000 mensen, werden er 590.000 dakloos and zaten 4,4 miljoen huishoudens zonder stroom.

meer

ER KAN IETS AAN GEDAAN WORDEN
HULP BRENGEN AAN IEDEREEN

Met het doel te assisteren bij rampsituaties en in het leven van alledag en om ook anderen in staat te stellen te helpen, verlenen pastoraal werkers hulp in grote steden en afgelegen gemeenschappen over de hele wereld.

Ze bezoeken alle grote industriële centra van de wereld – Londen, Berlijn, New York, Los Angeles en Melbourne – alsook het Amazonegebied, West-en Centraal-Afrika ...

meer

TOOLS VAN SCIENTOLOGY
TOT LEVEN GEBRACHT OP FILM

Het leerboek voor de opleiding van pastoraal werkers is Het Scientology Handboek, samengesteld uit de werken van L. Ron Hubbard.

L. Ron Hubbard leidde de publicatie van het boek om Scientology technologie gemakkelijk verkrijgbaar te maken voor iedereen om zichzelf en anderen te helpen in een wereld waarin de individuele mens in toenemende mate wordt geteisterd door econL. Ron, politieke en sociale krachten, die hem meer en meer lijken te overweldigen.

meer

OPLOSSINGEN VOOR ELK ASPECT VAN HET LEVEN
PASTORAAL WERKERS ONLINE

Hulp van een Pastoraal werker is beschikbaar via Pastoraal werkers online.

Hier kan een bezoeker een link vinden naar een Pastoraal werker voor één-op-één hulp, kijken naar een van de Tools voor het Leven films, en zich ook aanmelden voor een van de volgende online cursussen:

meer

OPLOSSINGEN BRENGEN
AAN MILJOENEN

In 2010 opende de Scientology Kerk Internationaal haar ruim 17.000 vierkante meter grote Internationale Disseminatie en Distributie Center in Los Angeles, Californië. De omvangrijke druk- en productiefaciliteit produceert alle educatieve materialen voor alle door de kerk gesteunde humanitaire programma’s, met inbegrip van programma’s voor pastoraal werkers.

meer

RESULTATEN VAN DE IMPLEMENTATIE VAN
HET PROGRAMMA

Al meer dan drie decennia hebben Scientology kerken en Scientology pastoraal werkers gehoor gegeven aan de oproep om anderen op grote schaal fysieke en geestelijke hulp te geven in alle uithoeken van de wereld.

Door samenwerkingsverbanden met gelijksoortige groepen – van het Internationale Rode kruis tot het Federale rampenbestrijdings agentschap (FEMA), van politie en brandweer ...

meer